Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarnöje som lockar många

Annons

- Vi ligger nog på 75 personer i snitt. 60 är ett troget gäng som kommer hur det än är. Men är det bra väder och ingen konkurrens av andra arrangemang kan vi ha upp mot 90 deltagare, berättar Mats Hellberg, ordförande i Sågmyra SK, som arrangerar tipspromenaderna i augusti.

Skid- och friidrottsklubben är i sammanhanget färska arrangörer.

- Vi har hållit på i 18 år nu. IOGT-NTO som håller i juli månads tipspromenader är inne på sitt 28:e år.

Enligt Hellberg finns det flera skäl för klubben att arrangera tipspromenader.

- Nettovinsten för varje promenad till föreningen är ungefär en tusenlapp. Men minst lika viktigt är det att visa upp föreningen för den breda allmänheten och se till att det händer något trevligt i byn.

Tipspromenaden innehåller både bingo och frågor för vuxna respektive barn.

- Vi försöker ha en stor spännvidd på frågorna. Det kan vara allt från pop och sport till antikfrågor. Det märks också på deltagarna. Det är vanligt att familjer går tillsammans.

Varje vecka läggs olika rundor, men totallängden är runt 1,5 kilometer.

Oskar Sjöberg och Sebastian Lisstén fixade den första frågan utan problem. Men någon vinst blev det inte den här kvällen.

Dock har båda vunnit de eftertraktade barnpriserna (godis- påsar) tidigare i år.

Segrade den här gången i barnklassen gjorde Oskar Eriksson, med tolv rätt vilket är det samma som full pott. I barnklassen lottas det också ut godispåsar, så alla har chans att stå som segrare till slut.

Vuxenklassen den här kvällen vanns av Britt-Marie Ekman, med elva rätt. Det var lika många som tvåan Olle Nordström, trean Daniel Karfs och fyran Malin Karfs.

Men Britt-Marie var närmast på den för dagen luriga skiljefrågan: Hur många belysningsstolpar finns det runt elljusspåret?

Rätt svar var 111. Britt-Marie gissade 120.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons