Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobbare hos landstinget

Annons

- Ja, 119 ungdomar sökte sommarjobb hos oss, säger utbildningssekreteraren Irma Koivusaari och låter förstå att det varit ett grannlaga arbete att välja bland alla sökande.

- Bland annat har det tagits hänsyn till om ungdomarna har planer på att vidareutbilda sig för ett framtida yrke inom vården. Det slutliga urvalet har dels gjorts av personalsekreterarna, dels av cheferna vid vårdcentralerna, berättar hon.

En anledning till att jobben hos landstinget är eftertraktade kan vara att landstinget erbjuder relativt bra lön. 65 kronor i timmen för alla kan jämföras med lönerna som sommarjobbarna hos Ludvika kommun får. Där är lönen 45 kronor i timmen för dem som är födda 1986 och 1987 och 55 kronor för ungdomar födda 1984 och 1985.

Sommarjobbarna hos landstinget får en ordentlig inblick i verksamheten. Arbetsuppgifterna består av att avlasta den ordinarie personalen. Bland annat kan det handla om att hålla patienterna sällskap, följa med dem till kiosken eller gå ut och promenera med patienterna.

Precis som hos kommunen får sommarjobbarna hos landstinget arbeta i tre veckor. Sommarjobben är utlagda på två perioder, dels 23 juni-11 juli, dels 14 juli-1 augusti.

Sommarjobben gick till följande ungdomar:

Medicin geriatrik avdelning 2 vid lasarettet: Peter Johannesson, 17, Ludvika, Adam Risbridger, 17, Ludvika.

Medicin avdelning 3 vid lasarettet: Kristoffer Odnegård,18, Ludvika, Sara Pääjärvi, 17, Ludvika.

Skrivcentralen vid lasarettet: Frida Borg, 18, Ludvika.

Vårdcentralen Ludvika norra: Jens Carlsson, 18, Mikaela Carlsson, 17, Ann-Charlotte Fernholm, 17, Josefine Adenäs, 16, alla Ludvika.

Solsidans vårdcentral: Mari Burlin, 16, Helena Hagberg, 17, Fredrik Källman, 18, Anne-Sofie Werner, e418, alla Ludvika.

Grängesbergs vårdcentral: Emil Linderholm, 18, Emma Spjuth, 17, båda Grängesberg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons