Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens vägjobb inledda

Annons

Tre av de sämsta vägstumparna i Mora kommun blir tillrättade med det snaraste. Det handlar om en grusväg i Våmhus som ska hyvlas, dessutom har den bedrövliga "Burmavägen" på Sollerön, som far illa varje gång som det är högvatten i Siljan, fått en nödvändig avhyvling.

- Burmavägen hann vi göra före pingsthelgen, säger kommunens nye gatuchef Magnus Birkeholm, vi besiktigade den förra onsdagen och den var till och med sämre än jag hade kunnat föreställa mig.

- Den måste vara i ordning inför midsommarens cykeltävlingar på Sollerön, då trafik till och från Sollerön-Gesunda leds om längs den.

En vägtrumma vid anslutningen till Moravägen ska också läggas om. Vägverket anlitar Peab för det arbetet.

Det tredje arbetet som hastar är den dåliga asfaltsbeläggningen i korsningen Malungsvägen-Fridhemsgatan. Här har det skett flera provisoriska lagningar, men "potthålen" återkommer efter varje större regnväder.

- Tyvärr blir det än en gång bara provisoriskt, säger Magnus Birkeholm

- Vägverket har lovat att fräsa och lägga på ny asfalt, men det arbetet är inte inplanerat förrän någon gång under tiden vecka 30-37. Varför man gör dubbelarbete har jag svårt att förstå, man borde kunna lägga på ny asfalt direkt.

Övriga förbättringar av vägnätet håller Magnus Birkeholm på att gå igenom. Han har ännu inte summerat klart vad som återstår till sommarunderhåll efter den extrema vintern, som kostat stora pengar för snöröjning och halkbekämpning.

- Till midsommar ska jag ha beläggningsprogrammet klart, säger han.

- Det finns några cykelvägar med kraftiga längsgående sprickor som måste åtgärdas. De är trafikfarliga. Dessutom några mindre vägar i Noret och i olika bostadsområden.

- Men som sagt, jag har inte beläggningsprogrammet klart förrän om ett par veckor, då jag vet hur mycket pengar vi har att röra oss med.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons