Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens sista musik i sommarkväll

Annons

Hösten närmar sig allt mer och det är nu dags för den sista musikkvällen i Norrbärke kyrka. På torsdagskvällen bjuds det på flöjtmusik med Jean Ferrandis och

Lena Gutke Pessot. Jean Ferrandis är en av Frankrikes mest framgångsrika och spännande flöjtister i den unga generationen.

Han har studerat vid Conservatoire National Supérieur de Lyon och har därefter vunnit flera stora pris internationellt. Han har spelat under många stora musiker till exempel Leonard Bernstein.

Bernstein har ägnat honom en egenhändigt skriven kadens efter att ha hört honom spela Mozarts flöjtkonsert.

Jean Ferrandis är lärare i både Frankrike och Belgien och håller lektioner regelbundet i både USA, Japan, Korea. I år är det första gången han besöker Sverige då han även är inbjuden att undervisa vid flöjtkursen "Flöjtmani". Lena Gutke Pessot tog musikpedagogexamen 1991 och därefter följde studier i Frankrike.

Hon bor i Frankrike där hon jobbar som orkester- och kammarmusiker och sedan ett par år tillbaka även i Sverige med musiker ur den Svenska Kammarorkestern. Hon turnerar runt om i Europa och Nordafrika.

Hon undervisar i Paris och är lärare vid en sommarkurs i franska alperna hon undervisar under sommaren även i Normandie och vid "Flöjtmani" på Kävesta folkhögskola.

EMMA ERIXON

Mer läsning

Annons