Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens frukostar återigen en succé

Annons

Efteråt kom flera av besökarna fram och kramade Annika Hansson, en av projektledarna bakom programmet. De såg nästan rörda ut när de tackade och bockade och omfamnade och önskade fortsatt trevlig sommar.

Mer än en och en halv timme tidigare hade Pelle Lindström, ”spelemannen från Leksand”, stigit upp på scenen som säsongens sista underhållare.
Sommarfrukostarna är omåttligt populära, de är slut för den här gången, men kommer med all säkerhet att komma tillbaka nästa år.
Pelle Lindström kisade, lyfte munspelet och körde i gång. Men först bad han om ursäkt för att han varit vrång och kört ut publiken när utrustningen skulle sättas upp.
Hans raspiga röst ackompanjerades av Olle Nybergs piano och Anders Olssons bas i låt efter låt. 200 hänryckta ansikten sade honom att det bara var att fortsätta tills bränslet tog slut.
Sålunda var det lätt för Annika Hansson att ta emot välförtjänta kramar efteråt och tala om succé.
– Vi har haft väldigt många besökare på nästan alla program i sommar. Vi är nöjda, det är trots allt inte så lätt att få tag på folk vid den här tidpunkten på dygnet och året.
Men de som väl bokas in tycker alla att sommarfrukostarna är en rolig idé. Ett koncept som enligt Annika Hansson kan ge den som är främmande för böcker en annan syn.
– De som inte är på biblioteket så ofta kan ändå uppfatta det som något positivt.
Hon kan nästan, men inte riktigt, lova att frukostarna återkommer även nästa år.
– Om budgeten tillåter så gör de det.
Hennes personliga favorit denna sommar var Rajtan Band, en av nio uppträdanden. Även om de ansvariga försöker variera utbudet, är den röda tråden humor.
– Det är alltid trevligt att börja dagen med ett skratt.
Förhoppningsvis inleds även nästa sommar med ett sådant.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons