Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommar - tid för ishockey

Annons

Normalt spelar han i Haninge Hockey i Stockholm. Philip som är 14 år vet att en av lagkompisarna från Haninge ska sova i samma rum. Sedan nya Hockeyborg invigdes är det slut på sovsalar med tolv elever i varje rum. Philip delar rum med tre andra killar, ett rum med utsikt över Oresjön och hockeyförläggningens badstrand.

- Det blir mycket bättre vila och bättre ordning när bara fyra killar delar rum, säger Philip.

Philip kommer att få nya kompisar och träffa killar från förra året, men framför allt är det träningen och aktiviteterna som är bra på hockeyskolan i Furudal, tycker Philip.

Precis som Philip kommer många av hockeyskolans elever tillbaka år från år. Ofta är också föräldrarna med.

- De 3 500 kronor vi betalar är inte dyrt med tanke på allt man får för pengarna. Allt är ansvarsfullt upplagt, bra mat, bra träning, en mycket bra helhetslösning, säger Michael och Margareta Larm.

Och Lasse Hedlund, ordförande för IFK Ore som driver hockeyskolan är mycket nöjd med den nya förläggningen Hockeyborg som har 156 sängplatser i fyrbäddsrum, egen strand, väl utrustat kök som serverar nära 800 måltider per dag, strandvolleybollplan, allt nyrenoverat och ombyggt, men Lasse planerar hela tiden för nya investeringar, en månskensrink och en filmsal bland annat.

Även hockeyskolans verksamhetsledare Bengt "Fisken" Ohlson anser att förläggningen höjer kvaliteten på hela hockeyskolans verksamhet avsevärt.

Lasse Hedlund menar att det är eleverna själva som investerat i den nya förläggningen genom sina avgifter.

- Hockeyborg ska andas hockey, säger Lasse och visar barnbarnet Mattias uppfinning, hockeylampor.

Hjälmar fungerar som lampskärmar i Hockeyborgs reception och matsal, Pucken.

I kväll startar den nya veckan med en show i ishallen, därefter blir det genomgång och information och middag.

Förutom två ispass, fysträning har hockeyskolan fritidsaktiviteter, mycket som har med vatten att göra eftersom skolan ligger vid Oresjön. Varje vecka kommer en hemlig gäst. Förra veckan var det landslagsspelaren Jonas Söderlund, som själv varit elev på hockeyskolan i Furudal.

1 500 elever kommer till Furudal varje sommar. Nästa år firar Bengt "Fisken" Ohlsons hockey-skola i Furudals Hockeycenter 25 år.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons