Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som godis hos tandläkaren

Annons

Jag skriver denna insändare som en hyllning till landstingets beslut att sluta sälja tobak i Falu lasaretts kafeteria. Det är ett steg i rätt riktning.

Sjukhuset behandlar bland annat patienter med cancer, hjärt- och lungsjukdomar, kärlkramp i benen, magsår och kronisk bronkit... kort sagt, alla de sjukdomar som uppstår på grund av rökning. Det är som att öppna en godisaffär inne på tandläkarmottagningen.

Det är klart att rökarna rasar mot detta beslut. Rökare anser att det är storebrors fasoner samt att ingen kommer att sluta röka på grund av att landstinget slutar sälja tobak. De anser dessutom att det är diskriminering mot rökarna.

Jag kan förstå att det är jobbigt när röksuget sätter in och det inte finns cigaretter att köpa, men landstinget har faktiskt inte förbjudit någon att röka, bara slutat sälja tobaken i egna affärer.

Rökning är farligt och det vet alla. Det står på paketen, man läser om det i skolan, det görs dokumentärer, hela samhället vet att det är farligt att röka, det finns ingen anledning till att bli bitter för ett sådant beslut.

Nej, hylla landstinget säger jag! Äntligen har någon tänkt till i rätt riktning.

KARIN FERDEEN

Mer läsning

Annons