Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som ett brev på posten...

Annons

Evelina och hennes lillebror Hampus lekte, fiskade och strosade runt på Stefan Lyséns sommarställe i Bjermsnäs på midsommarafton. Föräldrar och andra vuxna satt vid grillglöden när Evelina, Hampus och sexåriga Noah Ögren kom springande med en vanlig läskedrycksflaska med tät plastkork.

- Kolla, Kolla! Flaskpost! vi har hittat flaskpost!

Midsommarfirandet iBjermsnäs stannade nästan av, alla vuxna gapade av förvåning.

Inne i flaskan, som guppat på Runns vågor under fyra år, låg det ett ihoprullat brev med gummisnodd. Evelina läste: "Du som hittar flaskposten. Ring mej!"

Cissi Kempe som skrev flaskpostbrevet hade tecknat ner sitt telefonnummer och datum när flaskan lades i vattnet år 2002.

- Vi ringde Cissi. Som svarade på midsommarafton, berättar Evelina och Hampus mamma Helena Forsman i Borlänge. Extra festligt och märkvärdigt blev det när vi använde högtalartelefon och alla kunde lyssna.

- Otroligt, att flaskan hållit. Cissi, Joel och deras kompis Sabina Engvall minns att de var på utflykt med Främbyskolan.

- Vi spelade twister, spelade kort och lekte. Cissi, Joel och Sabina tömde en saftflaska och fick idén till flaskpost. Cissi skrev ett brev, korkade igen och gänget puttade flaskan i sjön.

- Vi åkte hem till Främbyskolan och tänkte väl inte mer på vår flaskpost, berättar Cissi och Joel.

- Cissi blev stum när vi ringde, berättar Evelina och Hampus mamma Helena.

Igår sammanförde tidningen hela "flaskpostgänget" i Bjermsnäs. Cissi och Joel som för fyra år sedan lade flaskan i sjön - och Evelina och Hampus som hittade flaskposten på självaste midsommarafton.

- Tur att vi skrev att den som hittade flaskan skulle ringa, sade Cissi och Joel.

- Kul att vi hittade flaskan och kunde ringa, säger Evelina som skrattar när hon läser flaskpostbrevet:

"Hej! Vi är två tjejer och en kille. Vi var på hugget att skriva flaskpost till dig. Vi går i 5 A på Främbyskolan och kommer inte på nåt mer. Ring Cissi om du hittar vår flaska... Hej då!"

- Underligt att flaskan hållit. Ingen vet på vilka ställen den guppat omkring i fyra år, tyckte Cissi och Joel.

Två sommarlediga tonåringar och två syskon som lekt och fiskat vid Runns strand i Bjermsnäs är lika förvånade. Både över skickad och hittad flaskpost - som höll.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons