Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som Dr Pepper i solsken

Annons

Bandet spelar hårdrock och består av Emanuel Hedberg (gitarr), Johan Lindström (gitarr och sång), Jimmy Jonsson (trummor) och Gustav Kempe (bas). Det har bildats enbart för jubileumskonserten och medlemmarna är musikskoleelever som Tobias Carlsson tyckte skulle passa att spela ihop.

De har bara repat sedan jul, men låter redan väldigt tighta. De spelade sex låtar för en positiv publik, tre av låtarna ska de spela igen ihop med orkester och kör på jubileumskonserten.

- Det var som en Dr Pepper i solsken - alltså underbart! säger Tobbe, en av besökarna, efter konserten.

Han tänker ta chansen att se dem igen den 12 april. Men det blir kanske också sista chansen att se dem, bandmedlemmarna vet inte om de kommer fortsätta spela ihop efter jubileumskonserten, alla är redan med i andra band.

Att man kan spela hårdrock i musikskolan är ganska nytt, och Tobias tycker att musikskolan har förändrats mycket även om många fortfarande betraktar den som ett ställe enbart för klassisk musik.

Namnet på bandet var vid tidpunkten för intervjun inte klart, men Tobias hade ett förslag: Domidag. Dels är det ju lite hårdrock i namnet, även om bandmedlemmarna verkar tycka det är lite småtöntigt, dels är det en ordlek: Dans och Musikskolan i dag. Det ska syfta till att musikskolan har moderniserats, att det nu finns plats för sånt som hårdrocksband.

MARIT FAHLANDER

Mer läsning

Annons