Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Solstafetten"

Annons

u Vasastafetten år 2002 blev en varm tillställning. Allt medan temperaturen steg ökade också stämningen utefter banan.

- Vi blev lite ängsliga när temperaturen gick upp men det har gått fantastiskt bra, säger tävlingsledaren Mats Hjälm.

Räddningen har troligtvis varit de vätskekontroller som fanns var tredje kilometer utefter banan. Även många åskådare hade tagit med sig muggar och vatten för att bjuda trötta löpare på. För de som ändå drabbades av vätskebrist fanns sjukvårdare till hands.

- Funktionärerna har gjort ett fantastiskt jobb och allt har gått bättre än vad vi hade vågat hoppats på, säger Mats Hjälm, som uppger att inga större incidenter med skador eller sjukdom inträffade under dagen.

I Risberg fick löparna ett extra festligt mottagande av Anne och Agnetha från Lima som bjöd på musikunderhållning för trötta löpare och hejande åskådare. Kanske är det just den festliga stämningen vid växlingarna och utefter banan som varje år lockar allt fler lag att delta i vasastafetten. I år slog man återigen deltagarrekord med 430 lag i starten. Förutom de tre öppna klasserna i dam, herr och mixade lag, fanns i år två nya klasser för klubblag, en dam och en herr. Av de fyra löpare som på prov gjorde försöket att själva springa hela sträckan från Sälen till Mora lyckades norska marathonmästaren Egil Skorpsno bäst. Även en svensk tog sig hela vägen ner till Mora medan de övriga två tvingades bryta loppet.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons