Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig och lyckad marknadshelg

Annons

Malungs vårmarknad, som för 34:e gången arrangerades under pingsthelgen, blev en lyckad tillställning. Vädergudarna var på bästa solskenshumör och köpsugna besökare strömmade till i tusental.

- Uppskattningsvis har vi på tre dagar haft i alla fall 35 000 besökare. Under lördagen skulle jag tro att det var sammanlagt 15 000-20 000 personer som strövade längs marknadsgatorna. Då var det så mycket folk att alla inte kunde komma åt att handla, säger en nöjd marknadsgeneral Evert Ryen efter tre dagars festligheter.

Enligt hans iakttagelser har marknadsdagarna förflutit utan några större intermezzon. Enda problemet är krånglande bankautomater, som inneburit att folk inte alltid kunnat få ut kontanter.

- Då det är så här mycket folk borde bankerna också kunna ställa upp med service och hålla öppet någon timme, åtminstone ha en beredskap om nu automaterna råkar krångla, säger Ryen.

Men det har varit god ordning, lugnt och städat och många av handlarna upplever att det varit bra kommers. 250 knallar bjöd ut varor av alla de slag, från nybakat bröd till glasverandor.

- Affärerna har gått bra. Malungs marknad är alltid bra och det är bättre arrangemang här än på många andra ställen. Jag är imponerad av hur man varje morgon kommer till ett välstädat och fint marknadsområde, säger Malungs egen kung av korv, Vild-Hasse Bengtsson.

Vild-Hasses enda anmärkning var att tivolit i år hade stängt alla kvällar. Han tycker att det skulle bli festligare med ett kvällstivoli.

- Ekonomiskt har vi inte förlorat något på att ha stängt på kvällarna. Men det är möjligt att vi bör ha något, framför allt för de som är under 18 år och därmed inte kommer in på andra ställen, säger Evert Ryen.

Bland årets nya attraktioner var helikopterturerna som Skyline Helikopter hade vid PD-området. Uppstigningarna var mycket populära, helikoptern gick i skytteltrafik upp och ner.

Nöjesarrangemangen, som genomfördes på Orrskogen, gick skapligt. I fredags var det 500 betalande på pubkväll, diskotek och en show med Malungsbandet Coastline. På lördagen kom 300 betalande för att bland annat lyssna på Rot-Harrys.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons