Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidaritetsgruppen tar fight!

Annons

Socialförvaltningen är den instans människor söker sig till när ingen annan utväg existerar. Många söker sig med en tillit till det välfärdssystem vi under lång tid utvecklat här i Sverige.

Därför blir man förvånad när man i en liten kommun som Säter upptäcker att en stor del av människorna känner sig kränkta och besvikna på hur socialförvaltningen bemött dem i olika frågor.

Solidaritetsgruppen riktar sig främst till personer som blivit utsatta för dåligt bemötande och konflikter på socialkontoret.

Gruppen består av individer som anonymt och offentligt velat berätta om kritiska situationer och problem med socialkontoret i Säter.

Vi anser att politiker och myndigheter inte gjort tillräckligt för de utsatta i Säter. Därför har denna grupp skapats, där vi kan vägleda och hjälpa till vid överklaganden och vid möten, samt bistå med upplysningar kring regler och paragrafer.

Många gånger känner man sig otroligt ensam när olika beslut fattas av myndigheter. Därför har denna grupp som huvuduppgift att stötta, lyssna och hjälpa varandra i olika situationer.

Solidaritetsgruppen är opolitisk och utför ideellt arbete.

Det som känns allra tråkigast, är att socialkontorets ledning ändå fortsätter att visa upp sig som ett exempel för andra kommuner, när det under ytan bara finns en otrolig misstro mot hur deras arbete bedrivs i dag.

Samhället borde reagera mycket mer på hur strukturen att hjälpa och bemöta ska vara.

Ni borde skämmas som fortsätter att vilseleda andra kommuner och borde istället granska er själva för en gång skull.

RODRIGO ROJAS

Mer läsning

Annons