Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sol och vår plus och minus

Annons

Lördagsvädret lockade tydligen Ludvikaborna att hellre vistas utomhus än delta i Lillkyrkans miniorers påskbasar, med tillhörande auktion och underhållning.

Överskottet var som vanligt ämnat att gå till stöd för skolor i Betlehem och Jeriko och palestiska barn med läs- och skrivsvårigheter.

Arrangörerna hade lagt ned ett verkligt stort arbete på att ordna det så trevligt som möjligt för en väntad publik, så besvikelsen över den dåliga tillslutningen var inte att ta miste på.

Till attraktionerna, vid sidan av servering, lotteri, försäljning av diverse påskpynt och annat, hörde besök av Katarina Frogner och hennes pianist Markus Moszny.

De båda gav ett program, perfekt anpassat till årstiden.

Här fanns Griegs Våren och Solveigs Sang, Shakespeares Shall I compare thee to a sommers day, tonsatt av Nils Lindberg och annat örongodis.

Särskilt Lindbergs tonsättning fick en behandling långt utöver tidigare hörda versioner.

Än en gång fick man anledning att sända sin herre en tacksamhetens tanke för att han placerat Kajsa-Brita Frogner som kyrkoherde till Ludvika och därmed gett församlingen Katarinas underbara sång som återkommande bonus.

Om lördagens blev något av en besvikelse för Lillkyrkans folk så blev fredagens vårloppis en desto mera positiv upplevelse. Trängsel, trängsel, trängsel och en ekonomisk behållning på hela 11 000 kronor till PKU-barnen.

- Rekord, noterade en belåten Carola Ericson som, stärkt av framgången, så smått redan börjat tänka på sommarknytis, för samma behjärtansvärda ändamål, i början av juni. Men hon låter förstå att en så späckad evenemangshelg som den här lär det nog dröja innan vi får uppleva i Lillkyrkan. Till det räcker tydligen varken publik eller plånbok.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons