Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofi blir ny "raggarbas" för SHRA

Annons

Sofi Stam har trots sin ringa ålder på 21 år hunnit vara medlem i elva av klubbens drygt 20-åriga historia. Även på medlemssidan i övrigt utgör kvinnorna en förhållandevis stor del, så att Sofi nu valts till ordförande är enligt den avgående ordföranden, Andreas Hansson, en helt naturlig följd av den jämnställdhet som numera råder inom forna tiders kraftigt mansdominerade raggarkretsar.

Förutom de stadgeenliga protokollpunkterna enades årsmötet om att det eventuella överskottet från årets Marie memorial race ska tillfalla Barncancerföreningen.

- Vi vill att överskottet från racet ska gå till något behjärtansvärt ändamål, och eftersom en av våra medlemmar för något år sedan avledi cancer var det inget svårt val, säger Andreas Hansson.

Vidare berättar han att det stora dragplåstret till årets Marie memorial race, som kommer att spänna över två dagar, blir de speciellt inbjudna bilar som tävlar iklassen Top Doorslammer och som har en prestanda som vida överskrider det vi hittills sett, med effekter uppemot 3000 Hk.

- Dessa monster är det häftigaste som finns att uppbringa där det fortfarande ser ut som en bil. De har aldrig tävlat i denna del av landet förut så det ska bli kul att få visa upp dem för hemmapubliken.

Nås IF arrangerar även i år festligheter på lördagskvällen i anslutning till tävlingen och bjuder på den legendariska finska rockgruppen Hurriganes, som sedan 1979 innehar det absoluta publikrekordet på Storänget med över 4 000 betalande.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons