Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södran och sporten

Annons

Är Södra Dalarnas Tidning en lokaltidning eller är det reklamtidning som dimper ner i postlådan sex dagar i veckan?

Den lokala sporten lyser med sin frånvaro. Nu tänker jag på fotbollen som spelas här i Hedemora-Säterområdet.

Tidigare år har det i alla fall stått något om fotbollsmatcherna i division 6. Dock inte mycket men man har i alla fall fått läsa något om Kalle och om han var bra i Garparna och om Långshyttans seger var befogad.

I varje förening finns det ett 40-tal spelare som är intresserade av hur det gått för mot-ståndarna i serien plus alla anhöriga vänner och bekanta som också har intresse av att läsa om hur det gått i helgens matcher. Jag tror att det är ganska många som vill läsa om dessa matcher.

Södran har två stycken sportreportrar som tidigare skött detta med bravur. Därför förstår jag inte varför dessa reportage tagits bort. Är det så att det ska prioriteras så är mitt förslag att ta bort något annat än den lokala sporten.

Robert A.

Svar direkt:

Det är en riktig iakttagelse att vi har gjort en mindre just-ering av sportmaterialet i Södran. De korta referaten från "sexan" har ersatts med en rapportering av målgörarna.

Rätt eller fel kan alltid diskuteras, men ska vi kunna hålla fast vid en lokal bevakning av sporten måste vi också lägga ribban på en nivå så att personalåtgång och utrymme i tidningen harmonierar.

Vi försöker därför hitta en rimlig redovisning av sporten med lokala förtecken och med hänsyn till både flickors och pojkars idrottsutövande. Syftet är att stärka lokaltidningens uppdrag i regionen.

Christer Gruhs, chefred.

Mer läsning

Annons