Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sockenstugan blir kyrkans senast i oktober

Annons

- När det gäller hur mycket vi ska betala till kommunen så vill jag i dagsläget inte kommentera detta.

- Det finns flera föreningar och organisationer som hyr i sockenstugan i dag. Vem eller vilka av dessa som ska vara kvar eller inte, efter ett eventuellt köp, har vi ännu inte diskuterat, understryker Wivi-Anne Hellström.

På frågan om det är kommunen eller kyrkan som eventuellt kommer att säga upp hyresgäster säger Hellström:

- Som jag ser det måste den delen vara klar innan kyrkan tar över.

Fastighetsägaren Ludvika kommun vill heller inte tala om det bud som ligger mellan parterna.

- Det är ett arbetsmaterial och är därför ingen offentlig handling, säger Jan-Erik Eriksson, mark- och planeringschef i kommunen.

- När det gäller hyresgästerna så är detta också en bit som vi för närvarande ser över.

I dagarna har även yttranden kring den nya planerade detaljplanen kring området avslutats. Av de åtta yttranden som inkommit till mark- och planenheten finns inget av negativ karaktär för kommunen.

- Jag ska nu sammanställa dessa yttranden och sedan blir det byggnadsnämnden som får i uppdrag att påbörja planarbetet. Efter detta tar kommunstyrelsen det sista beslutet i frågan, berättar Jan Persson, handläggare vid enheten mark och plan.

Syftet med den nya planen är att skapa ändamålsenliga tomter och erforderliga parkeringsutrymmen när sockenstugan och förmodligen även gästgivargården i Grangärde får nya huvudmän.

Kommunen kommer med största sannolikhet att överföra gästgivargården till det kommunala bostadsbolaget GGAB/Laven inom en snar framtid.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons