Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialstyrelsen fann brister på Nåshemmet

Annons

Socialstyrelsen som utrett en anmälan om bristande vård av en kvinna på Nya Nåshemmet fann en del brister i verksamheten men utredarna är tveksamma till om bristerna påverkat vården av kvinnan.

En anhörig till kvinnan gjorde en anmälan om att kvinnan inte fått den medicinering och behandling som hon är i behov av, bland annat anser anmälaren att kvinnans infektioner inte behandlats och att munhälsan varit eftersatt.

Folk från socialstyrelsen besökte Nåshemmet den 29 augusti förra året. De fann att kvinnans medicinska dokumentation var mycket knapphändig, den bestod enbart av spordadiska anteckningar och utredarna konstaterar att innehållet i journalen måste förbättras.

Kritik riktades också mot att erfarna undersköterskor lärde ut till andra att ge insulin. Nåshemmet har därefter meddelat att det numera är sjuksköterskor som ansvarar för den här hanteringen.

- Av omvårdnadsjournalen finns inget som tyder på brister i omhändertagandet, skriver socialstyrelsen som har för avsikt att göra en uppföljning under våren.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons