Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialpersonalen protesterar mot flytt

Annons

Socialnämnden har det övergripande ansvaret för att verksamhet kan bedrivas på ett lagligt och effektivt sätt. Men det går inte att göra det i Annexet anser personalen. Lokalerna uppfyller inte alls rimliga krav, skriver de i sitt brev.

Listan på kritik är lång.

Det finns inte tillräckligt med rum och många av rummen som finns är för små för besök av mer än en person.

Vissa tjänstemän förväntas dela rum trots att de i sitt arbete ska ta emot besök.

Det betyder att när den ena får besök måste den andra lämna rummet av integritetsskäl. Samma sak gäller vid känsliga telefonsamtal. Det här är inte ett effektivt sätt att jobba anser personalen.

Det finns inte tillräckligt många rum för gruppträffar eller familjer.

Det finns inget rum, där hela personalen kan samlas så lokaler utanför huset måste hyras för större träffar och utbildningar.

Gemensam pauslokal försvinner och det påverkar personalens trivsel och inskränker möjligheterna till kommunikation.

Socialkontoret föreslås behålla en del lokaler i det tänkta kårhuset och denna samlokalisering kommer att göra det svårt för besökarna att hitta rätt våning och rätt rum.

- Vi är alla medvetna om socialförvaltningens ekonomiska situation. Det rimmar då illa att kommunens politiker är beredda att satsa så mycket pengar för att höja kommunens status i tron att ett centralt kårhus skulle ha någon betydelse för val av studieort, skriver personalen vidare.

Den uppmanar socialnämnden att värna om att socialtjänstens verksamhet även i fortsättningen ska kunna upprätthålla en hög kvalitet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons