Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnd får kritik

Annons

Länsstyrelsens livsmiljöenhet, sociala funktionen, riktar alltså kritik mot socialnämnden i Rättvik för hanteringen av omstruktureringarna vid äldreboendet Knekten.

Länsstyrelsen vill att socialnämnden senast den 29 augusti i år redovisar vilka åtgärder som vidtagits med anledning av länsstyrelsens kritik.

Socialnämnden får kritik på två punkter, vad gäller informationen kring förändringarna på Knekten och att alla beslut om särskilt boende inte är verkställda.

Länsstyrelsen konstaterar att det finns personer med beslut om särskilt boende på Knekten. Enligt länsstyrelsen har personerna inte fått beslutet verkställt.

"Det är förvånansvärt att en av de boende har ett beslut om särskilt boende som togs 2001, två år efter beslutet att Knekten ska upphöra som särskilt boende fattades av nämnden", skriver länsstyrelsen.

Länsstyrelsen anser vidare att äldre inte i onödan ska tvingas flytta på grund av förändringar eller omstruktureringar av boende. De ska inte heller behöva flytta på grund av vård- och omsorgsbehovet förändrats.

Resurserna i ett boende ska kunna omdisponeras, förstärkas och anpassas efter den enskildes vård- och omsorgsbehov, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons