Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialförvaltningen tappade bort hennes handlingar

Annons

- Jag är orolig för att mina papper hamnar i orätta händer. Det känns inte bra att veta att någon som inte har med saken att göra ska kunna läsa min historia, säger Susanne.

Hon är ensamstående mamma med ett barn och jobbar som omsorgsassistent för handikappade inom kommunen. Hon berättar att hon har det svårt att få ekonomin att gå ihop mellan varven.

Inte minst under förra sommaren, då hon gick sjukskriven under en längre tid.

Det var då hon fick reda på att det fanns extra pengar att söka ur en fond, som socialförvaltningen hade och fortfarande har hand om.

Susanne skickade in en ansökan i höstas, men fick ett snabbt reda på att bara de boende i Sundbornsområdet skulle få ta del av fondens pengar den gången.

- Sedan fick jag besked om att de kunde spara mina papper till vårens utdelning, så att jag skulle slippa söka en gång till. Jag vet att andra personer också fick samma besked.

Innan midsommar skulle pengarna komma om ansökan gått igenom, men när Susanne inte hörde något tog hon kontakt med den ansvarige på socialförvaltningen.

- Jag fick ett besked om att mina papper inte fanns kvar, och att de förmodligen kommit bort. Det som gör mig orolig är att ingen kan säga vad papperen finns. Dessutom blev jag utan pengar igen, då mina papper inte fanns med bland ansökningarna andra omgången, säger Susanne och suckar uppgivet.

Några extra semesterpengar blev det inte den här gången heller för Susanne. Men det ser hon inte som det mest allvarliga:

- Att papper bara försvinner känns inte bra, även om det säkert finns de som har "farligare" historia än jag.

Socialsekreterare Barbro Hagman på socialförvaltningens försörjningssektion är den som handlägger ansökningarna till aktuell fond.

- Jag vet inte vad de aktuella papperen tagit vägen, och det är det enda jag kunnat säga till de som ringt och undrat.

Det är alltså fler personer som är drabbade?

- Ja.

Kan papperen ha försvunnit när ni flyttade er verksamhet från stadshotellet till stadshuset?

- Alla saker som jag packade ner fanns med vid uppackningen och alla andra ansökningar som kommit in till fonden, där sista ansökningsdag var 31 mars, alltså innan vi flyttade, finns kvar i pärmen.

Men varken du eller någon annan kan säga var de sparade ansökningshandlingarna tagit vägen?

- Nej, och jag är frågande till att vi gått med på att spara några papper. Vi brukar nämligen alltid be de sökande att söka på nytt, med nya handlingar, säger Barbro Hagman.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons