Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialen flyttar till stadshuset?

Annons

Nu är det nya bud om var socialförvaltningen ska flytta när Gamla stadshotellet blir kårhus. En utredning pågår om flytten ska gå till stadshuset.

Socialförvaltningens personal har ännu inte fått några besked om vart den ska ta vägen när deras nuvarande lokaler ska göras om till kårhus.

Kommunen har länge letat efter nya lokaler och flera olika förslag på lösning har funnits.

Det har varit tal om det gamla tingshuset men det är nu i stället påtänkt till det nya ungdomscentret som tidigare enligt planerna skulle in i gamla lantmäteriet på Trotzgatan.

Sedan var det tal om att socialförvaltningen skulle kunna flytta in i de tomma lokalerna i länsstyrelsen. Men där rymdes inte alla tjänstemännen kom kommunens fastighetskontor fram till.

Det senaste budet är att socialförvaltningen ska in på andra våningen i stadshuset. Men det räcker inte utan man måste då gå igenom väggen och in i grannhuset där restaurangen Lilla Gourmet tidigare låg.

Till lokalerna i stadshuset, som nu renoveras, var det egentligen planerat att gatu- och parkförvaltningen skulle kunna flytta tillbaka. Den är nu tillfälligt utlokaliserad till Hälsingtorget.

Dit skulle också skolförvaltningen, som också är utlokaliserad, få flytta.

Nu vet ingen hur det blir.

- Just nu hänger det mesta i luften då vi inte vet hur det blir med socialförvaltningen, säger Stefan Blomqvist på fastighetskontoret.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons