Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraternas valrörelse i gång

Annons

I onsdags rullades också valrörelsen i gång officiellt. Då offentliggjorde nämligen Leif Nilsson tillsammans med partibasen Olle Långberg partiprogrammet. Ett program som sig bör, har en röd inramning.

Programmet är resultatet av vad som gärna betecknas som en produkt av fotfolket. Förtroendevalda har tillsammans med "vanliga" medlemmar knådat fram materialet genom en handfull studiecirklar.

Sammanlagt har närmare ett 40-tal personer tyckt och tänkt vad partiet ska locka och lova sina väljare.

Programmets framsida har en bild där en äldre man står med två småflickor längs Vasagatan i Smedjebacken.

- Det ska symbolisera vår paroll "Alla ska med, så enkelt är det", förklarar Leif Nilsson.

Det är så han och partiet ska se på saken att, Smedjebackens kommun ska täcka in allt och alla.

Baksidan på den fyrsidiga lilla foldern innehåller en smärre uppräkning av vad som åstadkommit under mandatperioden. Leif Nilsson och Olle Långberg påpekar ödmjukt att det inte är politikerna som ska slå sig för bröstet och skryta med att det är deras verk alltihop.

Istället betonas att det är det stora flertalets samlade engagemang som resulterat i att kommunens ekonomi inte bara är i balans, utan också ger ett överskott.

På "har åstadkommit-listan" finns exempelvis det påbörjade bygget av aktivitetshallen i Söderbärke och vindkraftverket på Uvberget, ridhuset på Väderbacken, att cykelbanorna byggts ut och upprustningen av skollokaler har inletts.

Löftena inför den kommande mandatperioden är dock betydligt fler. Här talas det om att arbetslösheten ska pressas ned ännu mer från den redan rekordlåga nivån 2,7 procent.

Andelen elever med godkända betyg ska bli fler, dans- och musikskolan räknas in bland det man vill satsa på, antalet heltidstjänster inom den kommunala förvaltningen ska bli fler.

Vidare ska ungdomarnas inflytande över förenings- och fritidsaktiviteter öka. För ungdomar som inte är med i någon förening ska det skapas fler mötesplatser. Unga människor ska dessutom erbjudas särskilda hyresrabatter så att de har råd att flytta hemifrån.

På boendesidan talas det om en upprustning av hyreshuset på Ljusåsen och planering för bygget av nya hyresrätter längs Kyrkogatan.

Och, så ska vägarna i hela kommunen bli bättre.

Det socialdemokratiska budskapet ska dock inte föras ut genom välformulerade tal på gator och torg. Olle Långberg talar hellre om vikten av direkta möten med människor. Bland annat kommer det att genomföras ett antal besök på arbetsplatser.

- Jag känner att vi har väljarnas förtroende, det finns en positiv attityd i Smedjebacken numera. Jag möter det överallt, konstaterar Leif Nilsson.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons