Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna stödjer revisorerna

Annons

Socialdemokraterna i socialnämnden ställer inte upp på nämndens svar på revisorskritiken. I stället kommer de med en egen skrivelse där de ställer sig på revisorernas sida.

- Vi kan inte annat än hålla med revisorerna om att det varit bristande styrning och kontroll av verksamheten. Detta har faktiskt varit vårt stora bekymmer sedan år 2000, skriver de.

Socialdemokraterna hävdar att de gjort vad de kunnat för att få ekonomin i balans. Gång på gång har de varnat i nämnden och kommit med yrkanden om olika åtgärder. Det visar bland annat alla protokollsanteckningar som s också visar upp.

- Vi har känt att vi arbetar i motvind hela tiden och ej fått gehör, skriver de.

Men ekonomin blev bara värre och värre och i oktober förra året kontaktade nämnden revisorerna för att diskutera de allvarliga läget. Den kontakten kom också till på socialdemokraternas initiativ påpekar de i sin skrivelse.

Kommunstyrelsens socialdemokrater är lika kritiska till de borgerliga politikerna i det organet.

- Vi kan inte se att kommunstyrelsen aktivt bidragit med åtgärder för att få kontroll på situationen, skriver de i sin egen skrivelse.

Många av de åtgärder styrelsen ändå beslutat om har tillkommit på socialdemokraternas initiativ, påpekar de vidare.

Ett av dem var att socialnämnden skulle ge tätare rapporter om den ekonomiska utvecklingen. Men trots de alarmerande siffrorna tog det alldeles för långt tid för kommunstyrelsen att börja agerade, anser socialdemokraterna.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons