Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna säger nej till köp av Mattsons Järn-fastigheten

Annons

Socialdemokraterna i Mora har gjort samma ställningstagande som kristdemokraterna, och bestämt sig för att säga nej till köp av Mattsons Järn-fastigheten.

Mot bakgrund av den utredning som presenterats av kommunens tjänstemän, anser socialdemokraterna att det inte finns något ekonomiskt utrymme för att köpa fastigheten och flytta kulturhuset dit.

Den politiska ledningen i Mora borde i stället "ägna sin fokusering på att få en ekonomi i balans där skola och omsorg är de prioriterade verksamheterna", säger socialdemokraterna.

De litar på ursprungsutredningens siffror, som talar om investeringar på sammanlagt drygt 31 miljoner kronor i före detta Mattsons Järn-fastigheten.

- Man kan inte springa runt och fatta beslut utifrån underlag som inte bereds i kommunhuset, kommenterar Bengt-Åke Rehn, s-ordförande, det faktum att centern presenterat en helt ny utredning som tagits fram av centerpartisten Tomas Lind, vilken visar att det billigaste alternativet är att flytta till Mattsons Järn-fastigheten.

Stanna kvar i nuvarande kulturhus/bibliotek eller flytta till före detta Mattsons Järn-fastigheten är alltså fortfarande en öppen fråga, som dessutom splittrar den borgerliga koalitionen i Mora.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons