Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater står bakom äldrebeslut

Annons

Socialdemokraterna i Säter känner inte igen sig i den beskrivning som Karl-Erik Finnäs, c, gav i en insändare i Södran om den gemensamma nämndens beslut om platser för särskilt äldreboende, säbo.

Nu vill socialdemokraternas ledamöter i gemensamma nämnden, Ulla Högberg och Jerker Carls, ge sin syn på vad som hänt.

- Förvaltningen tog fram åtta alternativ och vi socialdemokrater lyckades dessbättre få igenom det alternativ som en enig nämnd antog. Det verkar som Karl-Erik Finnäs skrev och lämnande in sin insändare före sammanträdet. Varken (kd) eller (fp) sade något på sammanträdet vid beslutet.

Alternativ fyra anser socialdemokraterna fyller de behov som utredningen påvisat och som nämnden tog. Det innebär att man nu begär pengar för att snarast möjligt öppna åtta säbo-platser på Fågelsången. Alternativ fyra innebär följande: 82 säboplatser, tio till tolv korttidsplatser, Smedjan flyttas till Enbackagården och fördelar vad gäller personal- och kostförsörjning. Alternativet innebär också fem reservplatser vid Fågelsången och sju platseer i Enbackagården där barnomsorgen hyr.

Det var i början av året som gemensamma nämnden beslutade att tillsätta utredning om behovet av säbo-platser. I utredningen ingick också att titta på barnomsorgen.

- Vi socialdemokrater anser att särskilt äldreboende i varje kommundel är ett måste för en bra äldreomsorg, säger Ulla Högberg.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons