Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchef på nytt jobb

Annons

Denna vecka har Lars-Gunnar Larsson installerat sig i Kommunhuset, där han övertagit Torbjörn Carlssons tjänsterum.

Efter 19 år som högste tjänsteman vid socialförvaltningen i Mora, tvingas Larsson byta arbetsuppgifter efter något som skulle kunna betecknas som "lång och varaktig söndring" och kritik från olika personalgrupper.

Att det skulle ske så snabbt som det gjorde var inte meningen. Från början var det sagt att Lars-Gunnar Larsson skulle "fasas ut" för att så småningom ägna sig åt utredningsarbete centralt i Kommunhuset.

Sedan hände allt på en gång. Larssom fick telefonbesked av kommundirektören Bengt Welin i april och gick hem samma dag. Han entledigades även socialnämnden i ungefär samma veva och ersattes av ett socialt utskott.

Hur känns det att inte längre vara socialchef?

- Det känns väldigt ovant. Har man varit förvaltningschef i 19 år och sedan snabbt lämnar jobbet, är det klart att det är en stor omställning, säger Lars-Gunnar Larsson till tidningen.

Nu kommer Lars-Gunnar Larsson i stället att jobba utifrån "kommunstyrelseperspektiv" och vara en resurs för samtliga kommunala förvaltningar.

Mycket är ännu oklart vad han exakt ska arbeta med, men ett av uppdragen, ett mycket omfattande sådant, är att se hur kommunen kan bli bättre på resultatuppföljning.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons