Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Social- demokrat vill ha ökat stöd till föreningar

Annons

Socialdemokraten Fredrik Rönning föreslår en stor satsning från kommunen på att stödja och utveckla föreningslivet.

Rönning föreslår i en motion att det inrättas något liknande för föreningarna som det företagscenter som finns för näringslivet.

Han tror att detta skulle vara ett sätt att få främst ungdomar att aktivera sig.

Fredrik Rönning tror att det traditionella sättet att forma in ungdomar i föreningslivet är något som kan hämma kreativiteten hos många ungdomar.

Han anser att det är viktigare att det bedrivs verksamhet än i vilken form den bedrivs.

För att hjälpa till bör kommunen hjälpa till med råd och stöd, samt ekonomiskt. Allt för att uppmuntra idéer främst bland ungdomar.

"Vi måste låta de enskilda själva bestämma vad de vill anordna utan att tvingas in i färdiga strukturer", skriver Rönning i sin motion.

Den modell som använts för att skapa ett företagscenter för företag och människor med olika idéer borde gå att överföra till något liknande för föreningar.

Rönnings tanke är att för-eningar och enskilda skulle kunna vända sig dit för att få hjälp och stöd när det handlar om olika fritidsaktiviteter.

Det borde även i en sådan organisation gå att samordna alla de företag, organisationer och andra grupper som stöder förenings- och fritids-aktiviteter, menar han.

Dessutom, anser Fredrik Rönning, borde dessa verksamheter marknadsföras på ett bättre sätt och människor skulle veta var det ska vända sig med frågor som rör dessa områden.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons