Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snyggaste tjejen - en kille

Annons

Titeln dragqueen ska ut-delas av en glittrande veteran i sammanhanget - 17-åriga Marcus Groth.

Flybar har under en period arrangerat olika temakvällar. Bland annat ska tjejernas afton ha varit en succé. I samma anda går barens nya tema, med den skillnaden att det nu är killar som ska utses till drottningar. Dragqueens.

- Jag fick en förfrågan om det skulle kunna fungera i Borlänge och jag tycker att det i alla fall är värt ett försök, säger Marcus Groth, dragshowartist och värdinna för morgondagens dragfest på Flybar.

Det finns någonting tabubelagt över dragshow. En förutfattad mening om att konstformen hör ihop med homosexualitet. Drag-show anses i mångt och mycket handla om gaykillar som går, pratar och klär sig som tjejer.

Men är det verkligen så? Nej, den beskrivningen passar långt ifrån in på alla som kallar sig dragshowartister.

17-åriga Marcus Groth tog konstformen till Borlänge. Han klädde sig som kvinna, uppträdde som diva och har genom åren gestaltat flera världskända kvinnliga artister. Och han har gjort det med framgång. Publiken har älskat honom.

- Jag har blivit väldigt bra bemött i min hemstad. Jag har valt att uppträda för heteropublik och de upplever det här som exotiskt, säger han.

Marcus Groth förväntar sig inte att det ska vimla av dragshowartister på Flybar i morgon kväll. Däremot tror han att arrangemanget kan locka en del killgäng, som tycker att det är roligt att klä ut sig till tjejer för en kväll. Den som bjuder på sig själv på det sättet belönas bland annat med en överraskning i baren.

- Kvällens snyggaste drag-

queen ska utses och till henne finns det också ett pris, avslöjar Marcus Groth, som själv glider i paljettklänningen och framträder som Cher, Charlotte Nilsson och Madonna.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons