Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snygga Nyskapande Unga Skådespelare

Annons

Gruppen har alltså funnits länge, men bytte ganska nyligen namn från Svarta Masken till SNUSK. Inför sin kommande pjäs spelade de i samarbete med Film i Dalarna in en film som kommer att visas i samband med pjäsen. Filmen handlar om just en grupp ungdomar i en teatergrupp som ska sätta upp en föreställning.

- Vi var influerade av dokusåporna, hävdar Tomas.

Så varför spelar man teater? Enligt Tomas är det viktigt att få uttrycka sig på ett annat sätt.

- Det är skönt att träda in i en roll, förklarar han.

- Man kan släppa allt, håller Sandra med och berättar att gruppens gemenskap är väldigt stark, och att intrigerna inte varit få.

- För några av oss har det varit nästan livsavgörande att gå med i gruppen, säger Agnes, man mår bättre av att vara med i en grupp med bra gemenskap. Jag tror inte jag hade haft lika kul i en annan grupp.

Alla tre kan mycket väl tänka sig att spela teater i framtiden också, mer seriöst. Agnes är dock lite mer skeptisk till det hela.

- Klart att det skulle vara kul, men man har släppt drömmen lite, det är väldigt svårt.

Tomas vill absolut fortsätta och bryr sig inte om det skulle vara på Dramaten eller en lokalteater. Sandra vill i stället hålla på med det som händer bakom scenen - regi och liknande.

På frågan vad teatern gjort dem bättre på, svarar alla i kör:

- Ljuga!

- Och på att anpassa sig i sociala situationer, lägger Tomas till.

Ökad självkänsla, att klara av att ta kritik och att stötta varandra har också blivit positiva följder av all teater, berättar de.

Pjäsen som kommer rör både unga och gamla, det är en tidlös kärlekshistoria på klassiska teman som kärlek, vänskap och svek. Agnes beskriver det som en pjäs som visar att kärlek övervinner allt, och han tror att många ungdomar kommer att känna igen sig.

Mer information om kommande föreställningar dyker upp på ungsidan när speldatum närmar sig.

SOFIA PONTÉN

Mer läsning

Annons