Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snurrigt på Cozmoz

Annons

I lördags var det sannerligen rena snurren på Cozmoz. Förklaringen var det Breakjam, uppvisning och tävling i breakdance, som projektet Framtidspiloterna arrangerade och som lockade deltagare från hela Sverige.

- Förutom kvällens jam så hade vi under dagen också studiecirklar där vi lärde ut breakdancens grunder samt hip-hopens filosofi, berättade arrangören Jonas Jons.

Två blivande breakare som tog tillfället i akt att lära sig mer var bröderna Johan och Niklas Rigtorp.

- Det är kul att få lära sig lite trick, ansåg de medan de mer eller mindre stod på huvudet.

Framåt 21-tiden på kvällen var det sedan dags för stor envig mellan lagen, eller crews som det heter på hiphop-språk, Ultimate från Göteborg och Grounded-Sm2 från Gävle och Uppsala.

- Vi känner varandra sedan tidigare jams och det är glädjande att man i Borlänge nu arrangerar ett. Det sker inte särskilt ofta här i Sverige, menade Morris Shabo från Ultimate crew.

För honom och de övriga i Ultimate är hip-hop och breakdance något de tar på fullt allvar och går in seriöst för.

- Det här är ett sätt för oss att uttrycka oss, lite grann av en konstform. Får man sedan möjlighet att åka till den här typen av träffar så gör man absolut det, slog han fast.

Att man gick in seriöst för det hela stod heller inte att ta miste på.

Uppvärmningen innan var minutiös och när sedan breakandet sedan var igång fick publiken se prov på konster och trick som stod i full paritet med vilken idrottsprestation som helst.

Snurrigt, kul och imponerande.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons