Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöskoterbusar

Annons

Det är inte precis lätt att köra bil på småvägar i dessa dagar. Det händer att man får möte lite då och då med en snöskoter: Ja, jag trodde att snöskotrar inte fick utnyttja vägar, men så är det inte, i alla fall inte där jag bor.

Vad göra vid möte? Hallå åt sidan så mycket man kan och riskera att köra i diket är förstås ett alternativ för snöskotern håller sig på vägen och då helst mitt på, för att väja för en bil det kostar på.

Det är snörikt och snöskotern, som man hör på namnet, har rätt till snön. Om det sedan är på vägen eller i skogen det spelar mindre roll. Och så är det så kul att köra fort så att snön sprutar och för att inte tala om att hoppa och då över snövallar vid vägen.

Jag vet att snöskoterklubbar gör ett gott arbete med att informera sina medlemmar, om de regler man måste hålla sig till och vi bilburna har förstås våra regler. Men det finns fler.

Jag börjar faktiskt med de erfarenheter jag har att tro att det är en nödvändighet att införa någon sorts körkort även för snöskoterförare.

OCKSÅ SNÖSKOTERÄGARE

Mer läsning

Annons