Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöröj med stjärnor

Annons

- Idre Fjäll har avtal med Pernilla Wiberg och Björn Dählie så de båda kommer att finnas på plats tillsammans med en rad andra idrottsstjärnor, säger marknadschef Torbjörn Wallin.

Utöver de båda gör samarbetet med Vasaloppet att man hoppas ha någon Vasaloppssegrare på plats liksom skidskytteparet Magdalena och Henrik Forsberg.

- Pernilla har lovat att påverka andra skidstjärnor som de norska att komma till Idre, fortsätter Torbjörn Wallin.

- Totalt räknar vi med ett 20-tal idrottsstjärnor på plats.

Tanken är att alla idrottsstjärnorna ska genomföra en tävling som fått arbetsnamnet "Stjärnornas krig". I stafettform ska olika grenar som snöskoter- och hundspannskörning, liksom sitskiskidåkning genomföras i stafett form.

Ute i backarna blir en hel del andra aktiviteter som big jump med Sverige eliten på plats. Big jump blir det även med snöskoter ute i Västbacken.

Stjänornas krig i all ära. Snöröjet är sedan några år den fest som sätter punkt för skidsäsongen på Idre Fjäll.

- När det gäller artister jobbar vi med en mycket tung internationell artist, men redan klar är bland annat Dan Hylander, säger Torbjörn Wallin.

För Snöröjet handlar mycket om party och fest och det ska det bli lovar Torbjörn Wallin.

Det finns det all anledning för Idre Fjäll att bjuda på efter en säsong som ser ut att slå alla tidigare rekord vad gäller beläggning.

- Den här vintern hade vi haft behov av betydligt fler bäddar än vad vi nu disponerar och det är så gott som fullbokat fram till och med påskveckorna.

Förhoppningen är sedan att Snöröjet ska se till att också avslutningsveckan blir en publiksuccé och att det ska vara fullbokat fram till den 21 april när Idre Fjäll stänger för den här vintersäsongen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons