Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön som manna för Sylvia

Annons

Den drygt 14 kilometer långa sträckan mellan Milsjöheden och Sågen är första tävlingssträckan i rallyt, fredagen den 1 februari. Det här är en populär sträcka, både bland tävlande och publik.

- Vi hade 4 000 personer vid Sågen förra året, berättar Sylvia, som är engagerad i Svenska Rallyt nästan året runt.

Sylvia och hennes kompisar i Vansbro motorklubb var bekymrade ett tag då folk fick för sig att Svenska Rallyt inte skulle beröra Dalarna i år, ett missförstånd.

Falun, Borlänge och Säter är inte med i Svenska Rallyt men välkända Sågen-sträckan är som sagt startstäcka på fredagen och den körs också på söndagen. Dessutom finns också sträckor vid sjön Lejen och i Fredriksberg. Sträckorna Granberget tre och sex berör också Dalarna då de startar vid Bredsjön i Malungs kommun för att sedan svänga ner i Värmland och Klarälvsdalen.

Sylvia och Vansbro motorklubb har många års erfarenhet av Sågensträckan men de måste ställa upp med 150 funktionärer för att allting ska fungera. Om allt går bra bör klubben få in cirka 10 000 kr för besväret. Inkomsterna kommer från korvförsäljning och procent på biljettpengarna. Mc-klubben Stampede och Hulåns IF som ställer upp med folk ska också ha del av inkomsterna.

Sylvia som hoppas på ett riktigt vinterrally är glad åt den snö som fallit.

- Jag vill ha höga snöplogskanter och Hasse och Börje i Sågen som hjälper mig hålla koll på läget där nere meddelar att det ser bra ut. Det här vädret bäddar för ett toppenrally, säger Sylvia Hermansson.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons