Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön blev problem på vinterdag

Annons

-Det är mycket vi kan styra över men över vädret rår vi inte på, konstaterade en av arrangörerna, Johnny Nilsson vid kiosken i Söderbärke.

Vinterdagen arrangeras av ett stort antal intressenter i Söderbärke. Friluftsfrämjandet, ICA Bärkehallen, Capellet, Scouterna, Hembygdsföreningen, Äventur, Söderbärke GOIF och till och med kyrkan är involverade.

-Det är roligt att så många är med och vi hoppas självklart att vi även i framtiden får anordna den här speciella dagen, betonar Johnny Nilsson.

- Då hoppas vi självklart även på bättre väder.

Kjell Jonsson hade mycket att göra med plogen under dagen.

-Vi började tidigt för att röja upp spår för såväl skridskoåkarna och de som ville prova på grunderna i konståkning, berättade Jonsson. Det är så mycket snö att man endast kan röja med halva plogen.

Liv Nohrstedt, 7, var en av de som tog chansen att låna långfärdsskridskor.

- Men jag har åkt förut en gång, avslöjade hon.

Lillasyster Maja, 4, fick nöja sig med vanliga medar under skorna den här gången. Detta under uppsikt av mamma Karina.

Det var även stor spänning runt de nyborrade hålen för de som hade intresse av fiske. Victor Danielsson, 8, var inte sen att dra upp den första firren. En fisk som sedan sattes på angelkroken. Storebro Henning han gillade mer att åka bob.

Mitt i all vinteraktivitet fanns det även vårtecken. Det kanske bästa av allt-fotbollen. Gustav Ståhl, 6 och Joakim Lawner, 5, hade var sin boll i den djupa snön. Bollar som de sedan övade prick på i tävlingen "bollbus".

Trots allt en trevlig dag där förmodligen många somnade djupt efter alla aktiviteter och inte minst mycket frisk luft.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons