Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snökaos på vägarna

Annons

Olycksdagen inleddes vid halvåtta-tiden med en krock mellan en personbil och en epa-traktor i höjd med Strandens skola.

De inblandade personerna klarade sig oskadda, men fordonen fick plåtskador.

Några timmar senare brakade det loss ordentligt, med fyra kollisioner inom loppet av halvannan timme. Första larmet kom klockan tolv - fyra bilar hade seriekrockat på riksväg 70, mellan Fu och Garsås.

Väl där larmades räddningspersonalen om en ny olycka, på riksväg 45 vid avfarten till Sollerön.

En långtradare och en lastbil hade krockat och lastbilsföraren satt fastklämd i sin hytt.

Utryckning åt motsatt håll således, nu med en extra passagerare i en av brandbilarna i form av en hund som skadats i seriekrocken.

Den skadade lastbilsföraren kunde snart tas loss och föras i väg i ambulans.

Men olyckorna fortsatte.

Först körde en van - enligt de knapphändiga uppgifter en överbelastad räddningspersonal kunnat lämna - in i ett lastbilssläp, som av någon anledning blivit stående i närheten av platsen för seriekrocken. En stund senare ska ytterligare en olycka ha inträffat på samma plats, men omständigheterna kring denna olycka är oklara.

- Vad jag kan läsa mig till i papperen har i alla fall tre olyckor inträffat på en sträcka av en kilometer på riksväg 70. I någon av dessa olyckor ska också en dam ha blivit skadad och har förts till Mora lasarett med ambulans.

Det är oklart hur illa skadad såväl denna dam som den i riksväg 45-olyckan fastklämde lastbilschauffören är. Den senare ska enligt uppgift först ha varit medvetslös, men senare ha kvicknat till.

Utöver detta skedde under måndagseftermiddagen ytterligare två trafikolyckor som krävde utryckning av räddningspersonal. Dels kolliderade två personbilar på riksväg 45, vid korsningen Vika/Vinäs, dels inträffade en singelolycka på riksväg 70 mot Älvdalen, i höjd med Spjutmodammen. I dessa båda fall klarade sig de inblandade utan personskador.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons