Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöfall ger fina skidspår igen

Annons

Den senaste tidens mildväder har i princip gjort kommunens längdskidspår oåkbara. Men i lördags preparerades åtminstone det åtta kilometer långa Granbergsspåret hjälpligt. I dag är det dags för elljusspåret vid Insjöns idrottsplats och Källan i Källberget.

- Det finns nog en botten kvar i spåren, så jag hoppas att vi kan få till det i morgon (läs i dag), säger Åke Danielsson.

Annars rekommenderar han gärna det relativt nya skidspåret på Granbergets topp. Under tre års tid har det utvecklats till ett mycket ändamålsenligt spår med flera stickspår, öglor och senast en nybyggd slogbod vid Granbergets fäbod.

- Man brukar skoja och säga att skidspåren gör man på sommaren och det har vi verkligen gjort där. Åtta kilometer är redan uppkört. Om det här vädret fortsätter utökar vi med den senaste utbyggnaden, till totalt 11,7 kilometer, förklarar han.

Enligt Danielsson bjuder Granberget den snösäkraste skidåkningen i kommunen. Höjden - över 300 meter över havet - talar för mer snö och torrare marker än vid kommunens övriga skidspår.

- Dessutom har vi redan maskiner, personal och allt annat som behövs på plats.

Det finns ytterligare ett stort antal skidspår i kommunen, men de flesta behöver betydligt mycket mer snö för att över huvud taget bli aktuella för preparering.

Vid snöfall görs i första hand följande prioritering:

1) Granbergstoppen + Insjöns elljusspår.

2) Källbergets elljusspår.

3) Orsandbaden.

4) Tällberg.

Först därefter prepareras övriga spår i mån om tid.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons