Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snoddas kom hemtill matte och husse igen

Annons

-Vi har just börjat prenumerera på Falu Kuriren och det första vi får se är en bild på vår katt Snoddas. Vi trodde aldrig att han levde. Han har varit borta sedan i augusti, 14 veckor, och är så lat och slö så vi kunde aldrig tro att han klarat sig, säger Jonnie Back.

När Mona Pellgard och Åke Larsson i Gärdebyn var på semester passade Snoddas på att flytta in. Mona och Åke kom hem, men Snoddas hade skrämt iväg deras katter.

-Vi kontaktade Djurskyddet och satte upp lappar här, men först när bilden av Snoddas publicerades i Falu Kuriren, löstes situationen och vi är jätteglada. Emelie och Jonnie var överlyckliga att få tillbaka sin katt, säger Mona.

-Enda förklaringen vi kan ge är att Snoddas tycker om att åka bil och att kan kanske följt med någon som besökt keramikfabriken här. Annars brukar han aldrig sticka iväg så här. Vi hade givit upp hoppet för länge sedan, det märks att han är glad att vara hemma. Men han är trött. Han har sovit hela helgen, berättar Jonnie.

Så fort bilden av Snoddas fanns i Falu Kuriren, ringde minst sju kattägare från Rättvik och Leksand och undrade om det var deras bortsprungna katt.

-Det är märkligt att så många katter passade in på bilden av Snoddas. Många katter verkar vara borta och det måste också vara många kattägare som söker sina katter. Här behövs ett effektivt sätt att spåra rätt katt till rätt familj, säger Mona Pellgard.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons