Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöå golf blir bolag

Annons

- En viktig anledning till bolagsbildningen är att vi, liksom många andra golfklubbar, kommit till insikt om att vi vill kunna utnyttja bolagsbildningen för att tillgodogöra oss en del av den statliga momsen.

Det säger golfklubbens Stig Larsson som avgick som ordförande vid klubbens årsmöte, men som blir kvar i styrelsearbetet som adjungerad ledamot.

Någon ny ordförande kunde inte väljas av årsmötet. Valberedningen trodde sig ha en kandidat att föreslå, men den aktuella personen hoppade av i sista stund och nu kommer klubben att kalla till ett extra årsmöte när valberedningen fått fram en ordförandeaspirant.

Vid årsmötet informerades också om att golfklubbarna i Snöån och Gagnef träffat ett avtal som innebär att Snöån får disponera Gagnefs banchef (greenkeeper) för skötsel och tillsyn av golfbanan i Snöån. Arrangemanget betyder lägre personalkostnader för det nya driftbolaget.

- Ekonomin är ansträngd och vi måste hela tiden vara lyhörda för initiativ som skapar en ökad trygghet för klubbens framtid, menar Stig Larsson.

Klubben räknar också med att träffa en uppgörelse med Per Jönsson i Leksand om kursverksamhet i Snöån.

Vid årsmötet klubbades styrelsens förslag om medlemsavgifter igenom.

Dessutom redogjordes för en uppgörelse med grannklubbarna Leksand, Malung och Gagnef om greenfeekostnaderna för i år. Kostnaden i Leksand och Gagnef blir 700 kr och i Malung 1 000 kr.

Snöå golfklubb har 460 medlemmar och styrelsen har följande sammansättning: Lasse Hellgren, Christer Westlund, Thomas Gruhs, Lennart Isacsson och Lennart Hane.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons