Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snö för en miljon kronor

Annons

Förra årets snowboardtävling hade en publik på 15 000 personer och fick stort genomslag i tidningar och TV. Nu vill Girlie Production göra om tävlingen som fått namnet The Battle 2002 och lovar ännu större uppmärksamhet.

Förutom skandinaviska och europeiska lag ska även lag från USA, Kanada och Japan delta. Bolaget utlovar därför nära en timmes SVT-sändning på långfredagen samt sändningar i Europa, USA, Kanada och Japan. Bolaget utlovar också en mycket stor exponering i stora internationella snowboard -och actionsportmagasin.

Ett franskt filmbolag håller också på att spela in världens första snowboardfilm och kommer att spela in tävlingen The Battle.

Girlie Produktion säger sig också vilja ordna årligen återkommande stora tävlingar på Lugnet.

Allt detta står att läsa i Girlie Productions brev om begäran om kommunalt ekonomiskt stöd. Bolaget har utgått från sämsta tänkbara väderscenario med ingen snö alls. Det vill därför ha en kommunal garanti på nära en miljon kronor för att göra snö och bygga upp det som behövs för tävlingen. Finns det naturlig snö blir det billigare för kommunen.

Bolagets begäran behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskott. Men det fann underlaget allt för tunt för att kunna fatta något beslut. Saken ska därför utredas närmare.

Men ledamöterna var klart intresserade av att Falun kan få en så stor mediebevakning och därmed fin reklam för ett av sina profilområden hälsa/idrott. De flesta av ledamöterna är därför redan nu positiva till att ställa den stora ekonomiska garantin.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons