Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snickeri byter ägare

Annons

- Jag flyttar hem till Jämtland och Östersund, berättar Dick som dock inte har några planer på att dra ner på arbetstakten.

- Nej, nu väntar nya projekt inom småhusbranschen, avslöjar han för tidningen.

När Dick Carlsson kom till Leksand för 31 år sedan var hans affärsidé att vara en länk mellan duktiga hantverkare och köpare och verksamheten byggde på ren försäljning av fönster, dörrar, kök, tarrsängar med mera.

- Efterhand svällde verksamheten och jag fick anställa en bypojk som skötte leveranserna och sedan rullade det på.

Fyra år efter starten hade man växt ur lokalerna i Hälla och det var dags för ett nytt steg både geografiskt och verksamhetsmässigt.

- Vi flyttade till Norsbro och hyrde lokaler samt började samarbeta med Norsbro snickeri som ägdes av Axel Bergkvist AB.

- Till en början var det en blandning av möbler och byggnadssnickerier, vi tog också åt oss restaureringsjobb som Karlfeldtsgården i Sjugare, och i företaget ingick även en byggvaruhandel under ett tiotal år, berättar Dick.

Numera äger Allmogesnickerier sina lokaler i Norsbro och fokus för verksamheten är återigen fönster och dörrar.

- Det är dags för mig att gå vidare till andra projekt, därför är jag mycket glad över att Johny Woxberg har köpt företaget.

- Vi hittade varandra från första stund och det känns tryggt att lämna över till honom, säger Dick Carlsson.

I dag har Allmogesnickerier nio anställda och alla får behålla jobben.

- Mina planer för företaget är att ta vara på det som är bra och utveckla det. Inga drastiska förändringar kommer att göras, men jag kommer nog att lägga ner lite mer krut på marknadsföringen.

- Efter alla år som jag arbetat som storköksförsäljare i livsmedelsbranschen så har jag ett stort kontaktnät och även stor erfarenhet av sådana saker, säger nye ägaren Johny Woxberg.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons