Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snävare gränser

Annons

Camilla Sköld-Jansson från vänsterpartiets riksdagsgrupp har nyligen kontaktat mig angående övergångsreglerna. Hon och vänsterpartiet vill att facken ska ha facklig vetorätt i vissa frågor och att man ska beakta kollektivavtalen. Alla menar säkert väl, men det räcker inte.

Vi ligger minst två år efter tyskarna när det gäller svartarbete på den reguljära marknaden och illegal arbetskraft. Sen ska vi komma ihåg en mycket viktig sak. Tyskarna bötfäller även de tyskar som arbetar svart. De gör ingen skillnad på nationalitet.

Lördagen den 11 mars skrev jag att jag är långsint och att vänsterpartiet och miljöpartiet minsann ska få "äta upp" att de är emot övergångsregler. Jag har dock insett att detta inte tjänar något till.

En sak är klar. Det blir stora problem efter den 1 maj. Jag är beredd för framtiden, men jag undrar just hur många som vet vad som komma skall. Riksdagens partier menar kanske väl. De vill göra alla till lags och de vill inte framstå i dålig moralisk dager.

Det gäller även flyktingpolitiken. De släpper in väldigt många som inte är flyktingar, utan att reflektera över konsekvenserna.

Jag hade nog satt betydligt snävare gränser om jag hade fått styra.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons