Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snattare åtalad

Annons

En notorisk snattare har åtalats för upprepade fall av snatterier. Ändå är det bara en liten del av alla snatterier som mannen misstänks för.

Mannen som är i 30-årsåldern kom till Malung tidigare i år och har ertappats för åtskilliga snatterier. I flera fall har han inte blivit anmäld.

Åtalet omfattar fyra snatterier, en stöld samt brott mot knivlagen. Två av snatterierna har begåtts i Borlänge där den åtalade dels tagit ett par kängor i en skoaffär samt öl i en närbutik.

Senare i år har mannen härjat i butikerna i Malung och blivit något av butikernas skräck. Vid ett tillfälle snattade han cigarretter i ett varuhus, en annan gång stal han kläder till ett värde av 1 300 kronor i en sportaffär, och en gång har han ertappats med att stjäla öl på Systembolaget. I somras togs mannen i Malung då han bar kniv på allmän plats.

Allt detta enligt åklagarens utredning.

Men den åtalade mannen förnekar det mesta som läggs honom till last.

Enligt butikspersonal i Malung brukar mannen neka även då man tar honom på bar gärning och uppmanar honom att lämna tillbaka det han stulit. Flera uppger också att de inte tycker att det är någon idé att anmäla snatterierna. En butiksanställd har berättat att han blev kallad nazist då han uppmanat mannen att ställa tillbaka stulna varor.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons