Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ska det avgöras

Annons

Barn- och utbildningsnämnden håller ett extra sammanträde och ska då ta ställning till en utredning som skolchefen Stig Arvidsson gjort tillsammans med rektorerna i grundskolan och gymnasiet.

De hävdar att skolan kommer att få problem med idrottsundervisningen om man måste vänta i ett par år innan man får tillgång till en ny hall. Under tiden kommer det att vara brist på halltimmar för skolorna.

Deras förslag är därför att kommunen ska bygga upp den nedbrunna Blomsterbäckshallen med en golvyta på 160 kvadratmeter. Därtill vill de undersöka möjligheterna för att skapa alternativa omklädningsrum och idrottslokaler i gymnasiets bottenvåning samt att omdisponera omklädningsrum i Blå hallen.

En grupp centerpartister, bland andra barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Ann-Louise Eklund samt Pär Kindlund och Yvonne Eriksson tycker att det finns flera oklarheter i skolchefens/rektorernas yttrande.

Centerpartisterna tycker att kostnadssidan inte klarlagts. De vill veta vad det kommer att kosta att bygga upp den nedbrunna hallen och göra de övriga åtgärder som skolans utredning föreslår.

De menar också att det finns provisoriska lösningar, med bland annat Idbäcks skola, för att klara verksamheten under ett par år.

- Är det verkligen ekonomiskt försvarbart att på nytt bygga upp en för liten gymnastikhall bara för att lösa ett kortsiktigt och övergående problem, en tvåårsperiod, för skolorna, undrar centerpartisterna.

- Mötesplats Malung kommer att kosta pengar för kommunen, men det kommer också att bli dyrt för kommunen om man väljer att reda ut Malungshem ekonomiska kris genom att riva hus, vilket inte ger något annat resultat än grushögar.

Mötesplats Malung bygger på tanken att göra om tomma lägenheter i bostadsområdet Fällen till bland annat bibliotek, ungdomsgård och utrymmen som behövs kring en sporthall. Själva hallen skulle nybyggas mellan huskropparna. Fällen ligger ett stenkast från Blomsterbäckskolan.

Centerpartisterna undrar också vad som är riktigt - Malungshems påstående att Mötesplats Malung skulle kunna stå klar 2006 eller kommunens besked som är ett år senare, 2007.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons