Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart halvvägs till Treriksröset

Annons

- Hittills har vår färd varit problemfri, säger Frida Runegård som också noterar att de inte haft vare sig skavanker eller sjukdom och att tidsplanen håller. De ligger till och med ett dygn före färdplanen.

- Den senaste etappen gick genom ganska orörd terräng och det var få personer vi mötte under den färden, säger Frida Runegård.

- Vi hade en liten fest när vi hade åkt 50 mil, vilket betydde att en tredjedel av färden var avklarad. Vi gjorde upp en eld och åt chokladpudding, säger Frida Runegård.

I Gäddede bytte de ut tältet mot övernattning i en campingstuga, och här fick de också möjlighet att duscha och ha det litet bekvämare.

- Annars har det inte varit några problem med att tälta. Vi råkade ut för ett rejält blåsväder en natt på fjället och då höll tältet på att blåsa i väg. Men vi klarade den stormen mycket bra, säger Frida Runegård som nu ser fram emot nästa etapp där målet är Tärnaby och dit kommer man efter 19 mils skidande. Då har de också åkt mer än halva sträckan.

Från senaste etappen kan nämnas att de vid ett par tillfällen såg järvspår men i övrigt har de inte sett andra varelser än fåglar. Och hittills har de också haft rejäl tur med vädret. Bara under ett par dagar var det litet sämre.

Och färden går nu vidare mot Treriksröset med Tärnaby som nästa anhalt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons