Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Snart dags hämta startkablarna"

Annons

Frågan är om någon, någonsin fått ta emot så många gliringar från raljerande kompisar som Lars Olsson fick utstå under söndagens grävande efter den gamla Chevrolet från 1956 som legat nedgrävd i jorden i mer än 30 år.

Spydigheterna haglade över det vansinniga projektet, men inget kunde ta knäcken på arkeolog Olssons goda humör.

Redan tidigt på morgonen satte grävmaskinen skopan i jorden inför en stor skara församlade bilentusiaster. Äntligen skulle den upp, chevan, som det pratats om i så många år. Några skoptag senare klingade det till i underjorden och där låg den.

En kromlist, som av experterna på plats genast identifierades tillhöra en framskärm, visade sig vara i mycket god kondition och gav ett visst hopp inför fortsättningen och snart kunde även en blå skärm skönjas.

- Nu kan ni snart hämta startkablarna, hojtade "arkeolog" Olsson nedifrån gropen där han noggrant följde med i varje liten rörelse från grävskopan.

Frågan är om inte just detta var det mest spännande under dagen. Ju mer av bilen som kom fram i dagens ljus desto mer stod det klart hur vansinnigt hela projektet var.

Visserligen hade Lars redan från starten små förväntningar, men att bilen skulle vara så totalslut hade han nog inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

- Skynda er och fyll igen gropen, ropades det från den församlade skaran men Olsson hade inga som helst planer på att ge upp.

- Nu ska jag ha upp den av ren vrånghet, blev svaret.

När mörkret lade sig över fyndplatsen i Skålö stretade fortfarande grävmaskinen i vraket som befann sig i det absolut sista stadiet, innan den helt kan sägas ha återgått till naturen.

- Det ser bra ut Olsson, ropade en glad entusiast ironiskt någonstans i mörkret.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons