Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart blir det kalasgolf

Annons

I veckan kommer en golfbanearkitekt på besök. Sedan ska styrelsen ta fram två förslag som medlemmarna får ta ställning till under vintern.

Antingen kan 18-hålsbanan byggas ut med nio hål, eller också satsar man på en utbyggnad av befintliga hål. Folk slår längre med nyare utrustning.

Gary Cosford är stolt över banan som är speciellt fin i år. Duktiga banarbetare har täckt över gräsbitar i våras och prövat nya frösorter.

Den 23 augusti blir det jubileumsgolf, men styrelsen avvaktar med det stora firandet till klubben fyller 50. Den bildades nämligen 1955 och är näst äldst i Dalarna. På 50-talet anlades banan i Samuelsdal. 1978 invigdes banan i Aspeboda officiellt, av bland andra Sven Tumba.

Intresset för golf ökar. Gary talar om Sörenstameffekten och påpekar att golf är den största individuella sporten i Sverige med 600 000 utövare. Klubben står för en stor portion folkliv i Aspeboda. Medlemstalet på 1 200 aktiva kan jämföras med Aspeboda församlings drygt 1 400 invånare.

- Jag vill gärna att bygdens folk känner sig välkomna hit. Restaurangen är öppen för alla, säger Gary och påpekar att man inte behöver vara medlem för att putta lite på den lilla banan vid klubbhuset.

Mer läsning

Annons