Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är sockenstugan i Skedvibornas ägo

Annons

Sex föreningar och organisationer i bygden satsar vardera 20 000 kronor, fyra aktier på 5 000 kronor.

De sex är Stora Skedvi hembygdsförening, Stora Skedvi PRO, SPF kamratföreningen i Stora Skedvi, Stora Skedvi IK, Framtidsgruppen och jordägarna.

Kommunens utgångsbud när sockenstugan annonserade ut till försäljning var 600 000 kronor. Det blivande bolaget är berett att betala 300 000, vilket kommunen godtagit. Bolaget måste finnas klart innan att avtal med kommunen kan undertecknas.

Ett aktiekapital på 200 000 kronor behövs och det är inget problem att uppnå. Förutom de sex redan klara intressenterna finns såväl andra föreningar, privatpersoner som företag som är intresserade att köpa aktier.

I sockenstugan och tillhörande annex finns i dag tre lägenheter som alla är uthyrda, distriktssköterskornas mottagning, lokaler som hyrs av kommunen för dagbarnvårdarnas verksamhet, stora sessionssalen, kök, en mindre samlingslokal och diverse andra utrymmen, både använda och oanvända.

Totalt rör det sig om drygt 1 300 kvadratmeter lokalyta.

De som arbetat med frågan om att köpa sockenstugan vill anpassa sockenstugan för att klara dagens krav på samlingslokaler, sträva efter att behålla serviceutbud som finns i dag, bland annat distriktssköterskorna, men även utöka servicen med att tillhandahålla lokaler för till exempel privata praktiker som läkare, fotvårdare, kiropraktiker med flera.

Det tittas även på möjlighet att ta bort en mellanvägg och ersätta den med en skjutvägg så stora sessionssalen kan ta emot 100 åhörare.

Gillesalen ger cateringföretagarna möjlighet att serva gäster i Skedvibygden.

Det är inte tänkt att bolaget ska anställa folk utan köpa de tjänster som behövs för olika ändamål. Bokningar av lokaler är en tjänst som skulle kunna köpas av sockenkontoret.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons