Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snålt med fångst men gott om sol

Annons

Själva fisket var det si och så med där på Vikmashyttesjön. Men både stämning och väder var på topp när Vikmanshyttans sportfiskeklubb arrangerade sin första allmänna angeltävling i går.

47 tvåmannalag deltog i tävlingen och Stig Eriksson i fiskeklubben var nöjd:

- Det är ett bra deltagande för att vara första gången. Vi gjorde ju det här i konkurrens med jaktstig och hästkörning, säger han.

Isen på Vikmashyttesjön är cirka 30 centimeter tjock.

- Än är det ingen fara, den lär nog ligga bra långt in i nästa månad, säger Mats Forsgren, ordförande i sportfiskeklubben.

Tidningen träffade ett gäng Avestabor ute på isen. Deras angeldon var riggade och i väntan på fångst grillade de korv, stekte fläsk och hade det allmänt bra i solskenet.

En av dem var Andreas Eriksson:

- Det är som vilken tävling som helst. När det flaggar vet man aldrig om det är slut på linan eller något smått som tagit.

- Även om man inte får något själv är det kul att se när andra springer mot sina flagg, säger pappa Stig Eriksson.

Åker flaggan på ett av angeldonen upp är det rusning som gäller. Det gäller att ta sig till borrhålet snabbt som ögat för att dra fast fångsten.

- Vid invägningen är det alltid någon som hävdar att de tappat en bjässe på minst tio kilo, säger Andreas och skrattar.

Precis som de flesta angelfiskefrälsta åker Andreas och Stig ut och fiskar varje helg.

Under måndagens tävling gick fisket trögt. De som lyckades bäst och vann första priset 1 200 kronor var Roger och Mauritz Gustavsson från Jälkarbyn. Laget Gustavsson vägde in 8 440 gram. En av gäddorna i fångsten vägde över tre kilo.

- Vi höll till vid Finnudden, där tog de bra, säger Roger Gustavsson.

De som inte lyckades med fisket satte sitt hopp på priserna som lottades ut. Bland dessa fanns exempelvis två litografier som Stentryckeriet i Vikmanshyttan skänkt.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons