Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om kvinnofälla!

Annons

Vad håller Posten på med egentligen? Finns det inga rättskaffens chefer kvar?

I en artikel i lördagens Södran så vågar äntligen några unga posttjejer ställa upp och visa sitt missnöje med att de inte får jobba heltid trots att de inget annat vill.

Eller som de själva så bra uttryckte det -Ge oss mera tid för sjutton. Ta vara på att vi vill jobba!

Flera med mig anser säkert att det statliga bolaget Posten borde vara ett föredöme. Men icke. Avreglerad och i bolagsformen AB beter det sig värre än många privata bolag.

Med sin omänskliga personalpolitik dömer Posten AB sina anställda till en deltidstillvaro där de tvingas hanka sig fram mellan olika påhugg, ovisshet och ängslan för sin försörjning.

Ingen i ledningen har ställt sig följdfrågan: vad tvingas tjejerna göra mellan glappen på arbetsinsatserna? Jo, min sambo försörjer mig säger de. Men säkert så står många utan sambo. Då blir det socialen i kommunen, och kanske bostadsbidraget eller något annat som tvingas rycka in.

Snacka om kvinnofälla!

Snälla Posten, tvinga istället era lokala chefer att leva upp till de egna fint formulerade jämställdhetsdokumenten. Se till att de som har deltid får heltid istället.

Skulle någon bli övertalig så finns det möjligheter för dem att få en rejäl utbildning och chans till heltidsjobb.

Som ni nu agerar så mister ni inte bara trovärdighet. Ni permanentar de anställda i en oviss framtid. Ni utnyttjar de statliga välfärdssystemen. Ni hindrar kompetens-utveckling och kvaliteten på era produkter blir lidande i takt med personalens orutin.

Det allmänna, i form av kommunerna och a-kassan, arbetsförmedlingen med mera, tvingas avsätta resurser av skattemedel för att städa i er bristande personalpolitik. Skattemedel som så väl behövs till vård, skola och omsorg.

Man tar sig för pannan, var det detta som skulle bli så bra med avregleringen så åter-reglera istället.

Jag önskar ett svar ifrån postcheferna i Dalarna. Ser det lika illa ut i hela Dalarna? Och vad gör ni för att det ska bli en ändring?

En karl för sin hatt

Mer läsning

Annons