Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om el-chock

Annons

Elräkningar på 20 000 kronor och ännu mera, dimper nu ner hos el-abonnenter som en gång anslöt sig till Statoils lågpriserbjudande.

Statoil lämnade elmarknaden och överlät avtalen till Öresunds Kraft, som inte har hunnit med att fakturera löpande och elköpare får nu årsräkningar på 20 000 kronor och ännu mera.

Det är de administrativa rutinerna som inte har räckt till, när Öresunds Kraft "över en natt" fick ett stort antal nya kunder.

Dessa har inte blivit fakturerade varannan månad, som är det vanliga, utan nu kommer räkningar för förbrukad el under cirka ett års tid.

- Jag har fått en faktura på 27 000 kronor, berättar en Orsabo, och det är klart att det är lite chockartat att behöva lägga ut så mycket pengar i en klump. Alla har inte ens möjligheten.

- Jag har protesterat mot räkningen eftersom den är felaktig och skickat den i retur för korrigering. Öresunds Kraft har tydligen inte vetskap om att vi har en lägre elskatt här, så den ska reduceras med 3 000-4 000 kronor.

Orsabon gissar att Öresunds Kraft har börjat skicka ut räkningar i alfabetisk ordning och att många, många fler i dagarna kommer att få höga elräkningar i brevlådan.

- Kolla att elskatten verkligen är den rätta, uppmanar han.

- Jag känner redan till andra abonnenter som har drabbats av samma fel som jag.

Tidningen har sökt Öresunds Kraft för en kommentar, men misslyckats med att nå någon ansvarig.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons